Kreativna pletena odjeća

Mnogi se zaljubljenici u modu slažu da im je jesen najdraže vrijeme za stvaranje kreativnih outfita.

Blago vrijeme, kad nije prevruće ili hladno, pruža idealne uvjete za kombiniranje materijala, nanošenje slojeva ili eksperimentiranje sa zanimljivim krojevima.

Nezamjenjiv dio naših jesenskih ormara su pleteni komadi koja je zahvaljujući svojoj varijabilnosti i svestranosti popularna među svim dobnim i stilskim kategorijama.

Bez obzira posežete li za pamukom, vunom ili umjetnim vlaknima, zajamčeno nećete ništa pokvariti jesenskom pletenom odjećom.

Svi volimo provjerenu kombinaciju toplog vunenog džempera i traperica, ali kako nošenje „pletenine“ učiniti kreativnijim?

Pročitajte naših par savjeta o tome kako ovoj jeseni pristupiti razigranoj „pletenini“!

Ekstravagantni vintage uzorci

Iako je jednobojna „pletenina“ u raznim bojama sada sve češća, nekad se proizvođači nisu bojali eksperimentirati s prepoznatljivim uzorcima pletenja. Od bajkovitih likova do cijelog prirodnog krajolika možete pronaći sve. Preporučujemo da ga nosite osobito tijekom tmurnijih jesenskih dana kako biste trenutno poboljšali raspoloženje.

Pletena suknja

Pletene suknje raznih krojeva svake godine dođu na popis jesenskih trendova. Ove godine, međutim, izgleda kao dominacija klasične suknje u pletenoj verziji. Takva suknja može se savršeno kombinirati s pletenim topom u odgovarajućim nijansama boja kako bi se stvorila ugodna, mekana odjeća u stilu “ton u tonu”.

 

„Pletenina“ u kombinaciji sa sintetičkom kožom

Jesenska moda želi zanimljiv kontrast, bilo na području tkanina ili krojeva. Tkanine izrađene od različitih materijala ugodno se nadopunjuju i istodobno naglašavaju njihovu razliku kontrastom. Za stvaranje savršenog jesenskog kontrasta dovoljna su dva materijala, a to su “pletenina” i koža. Za izraženiji učinak preporučujemo odabir sjajne sintetičke kože u zanimljivoj boji.

Asimetrični pleteni komadi

Pletenje je način izrade odjeće koji omogućuje različite eksperimente na krojevima i uzorcima.

Osim odjeće, od “pletenine” se stvaraju i umjetničke tekstilne instalacije različitih oblika.

Neki dizajneri i robne marke uspješno prenose umjetničke elemente na nosive komade, poput ovog rijetkog džempera Sonia Rykiel.

Asimetrični pleteni komadi zanimljiv su način da modne klasike učinite posebnim.

Foto: Ester Sabik

Model: Stalker Agency