Zašto volimo SECOND HAND…

Ekološki problemi zagađenja okoliša nametnuli su se kao alarmantna realnost čija rješenja više ne možemo prepustiti zatvorenom krugu znanosti već svako osobno mora osvijestiti svoj skroman, ali bitan doprinos boljitku, stječući neke jednostavne i praktične navike. Jedna od takvih jednostavnih i u konačnici zabavnih i uzbudljivih navika je recikliranje, odnosno ponovno stavljanje predmeta u upotrebu kupovanjem u second-hand trgovinama. Kupovanjem  second-hand rabljene odjeće, probrane za vas s mišlju na kvalitetu i zadovoljstvo kupca, pošteđujemo planetu dodatnog zagađenja tekstilne industije koja se smjestila na treće mjesto najvećih svjetskih zagađivača. To je jednostavan način da zauzmemo svoje mjesto u lancu odgovornosti.

Mnogi od vas već su dobro upoznati s našim trgovinama, nekima smo novo „lice“ u gradu, no većina vas je upoznata s konceptom ponude second-hand trgovina koji se svodi na raznolikost komada po ekonomičnim cijenama. Prednost takvog izbora je u mogućnosti pronalaska unikatnih komada kojima se gradi stil oslobođen diktata brze mode.

Osjećate li se kao da ste rođeni u krivom periodu povijesti i uzdišete za šezdesetim godinama koje su pomaknule tradicionalne granice i norme ili ludim revolucionarnim sedamdesetima, vrištećim osamdesetima koje su osnažile žensku težnju za slobodom i ravnopravnošću? Maštate o putovanju kroz vrijeme i svjesni ste da je moda način kojim biste to sebi omogućili? U tom slučaju vam s ponosom predstavljamo VINTAGE poslovnicu Textile House grupacije u Ljubljani. Posebnost VINTAGE poslovnice leži u ponudi koncentriranoj na autentičnosti kvalitetnih komada iz različitih desetljeća dvadesetog stoljeća. Budite posebni u komadima koji su obilježili svoje vrijeme, koji ga predstavljaju i pobuđuju. Komadima koji nisu samo materijalni objekti, već simboli nečeg bitnog u ljudskoj povijesti.